Po dlouhých studených měsících konečně přichází letní grilovací sezóna.
Je
proto důležité zopakovat si pár pravidel etikety této specifické
"outdoorové" aktivity, vzhledem k tomu, že je to jediný druh vaření,
kterému se "skutečný muž" věnuje, pravděpodobně proto, že v sobě
obsahuje prvek nebezpečí.
Jestliže se tedy muž rozhodne grilovat, uvede do pohybu tento sled událostí:
Běžný postup...
(1) Žena nakoupí všechny potraviny.
(2) Žena připraví salát, očistí zeleninu a připraví dezert.
(3)
Žena připraví maso na grilování a uloží ho na podnos společně se všemi
nástroji a omáčkami a přinese to muži, který pohodlně sedí u grilu s
pivem v ruce.
Nyní přichází to podstatné:
(4) MUŽ DÁ MASO NA GRIL.
Další běžný postup...
(5) Žena jde dovnitř pro talíře a příbory.
(6) Žena vyjde ven, aby muži oznámila, že maso se pálí.
On jí poděkuje a požádá ji, aby mu přinesla další pivo, zatímco on situaci vyřeší.
Opět to důležité:
(7) MUŽ VYJME MASO Z GRILU A ODEVZDÁ HO ŽENĚ.
Běžný postup...
(8) Žena připraví talíře, salát, chléb, příbory, servítky a omáčky a přinese vše na stůl.
(9) Po jídle žena uklidí ze stolu a umyje nádobí.
A nejdůležitější ze všeho:
(10) Každý POCHVÁLÍ MUŽE a poděkuje mu za jeho KUCHAŘSKÉ UMĚNÍ.
(11) Muž se zeptá ženy, jak si užila svůj volný večer bez vaření.
A po její nevrlé reakci dojde k závěru, že některým ženám se prostě nikdy nezavděčíš...